NASIL SAKLAMALIYIM?

Çikolatalarınızı evde nerede ve nasıl saklamalısınız?

Çikolata başlı başına lezzetli ve oldukça hassas bir gıdadır. Tablet formunda ise serin ve kuru bir yerde yaklaşık bir yıl saklanabilir. Ancak içeriğinde tereyağ, taze krema, süt ve taze meyveler olduğunda özen gösterilmesi gerekir.

Leonidas, çikolatalarınızı güvende tutmanız için iki yol öneriyor. İlki çok basit; Çikolata kutunuzu aldığınız anda, içindekileri birkaç gün hatta saat içinde tüketmeniz. Ailenizle, iş arkadaşlarınızla veya arkadaşlarınızla yani sevdiklerinizle paylaşın, bu anı unutulmaz kılın!

Çikolatalarınızı bir haftadan daha uzun süre saklamanız gerekiyorsa ikinci önerimiz; Çikolatalar 12 ila 22°C arasında stabil kalabilir, ancak ideal olarak 15 ila 18°C arasında saklanmaları gerekir. 22°C’nin üzerinde, erimeye başlamaları muhtemeldir. Çikolata, güneş ışığını ve nemi sevmez. Hava almayan metal veya plastik bir kutunun içerisinde, gün ışığı almayan ısıya maruz kalmayan bir odada kapalı bir alanda saklayın. Kapalı alan için seçenekler giriş holünüzdeki bir büfe, koridordaki bir raf veya nem olmayan bodrumdaki bir dolap olabilir. Nem, kurtlanmaya ve böceklenmeye sebep olabilir.

Leonidas çikolatalarınızı mutlaka satın aldıktan sonraki birkaç hafta içinde mümkünse 8 gün içerisinde tüketin, tat ve aromaları bozulacağından asla 3 aydan uzun süre saklamayın.

Gerçekten çok sıcak olduğunda çikolataları nasıl saklamalısınız?

Yazın tam ortasındayız, sıcaklıklar bunaltıcı ve evinizde bir odayı serin tutamıyorsanız yalnızca istisnai durumlarda kullanılabilecek tek bir çözüm kalıyor: Buzdolabı veya dondurucu. -30°C’ye kadar lezzetini koruyacak olsa da çikolatanın soğuğu sevmediğini unutmayın. İçerdiği kakao yağı kristalleşecek ve çikolatalarınızı yağ çiçeği olarak bilinen beyazımsı bir filmle kaplayacaktır. Bu durumu önlemek için çikolatalarınızı kademeli olarak soğutmalısınız. Dondurucuya aktarmadan önce buzdolabına koyun. Çikolatalarınızın tadını çıkarmak için tam tersini yapın: Onları dondurucudan çıkarın ve buzdolabına koyun.

Ancak, çözüldükten sonra bir ürünü asla tekrar dondurmamalısınız. Bu yüzden çikolatalarınızı önceden küçük miktarlarda sarın ve ihtiyaç duyduğunuz veya istediğiniz kadarını çıkarın! Ambalajdan bahsetmişken, alüminyum folyo veya streç film kullanın ve hava geçirmez kutulara yerleştirin. Bu, çikolatalarınızın buzdolabının içinde oluşan nemi ve en önemlisi diğer yiyeceklerin kokusunu absorbe etmesini önleyecektir.

Çikolatalarımızın son kullanma tarihi yoktur ancak çikolatanın türüne göre değişen optimal bir son tüketim tarihi vardır.

Ürünlerimizin lezzetini garanti etmek için önerilerimiz;

  • Manon Cafe gibi tereyağ kremalı çikolatalar satın alındıktan itibaren bir hafta içerisinde,
  • Ganaj ve pastacı kremalı çikolatalar satın alındıktan itibaren 15 gün içerinde tüketmenizi öneririz.
  • Pralinler, alkollü çikolatalar ve karamel dolgulular 3 – 4 haftaya kadar saklanabilir
  • Napoliten gibi saf çikolata ürünleri ise birkaç aya kadar daha uzun raf ömrüne sahiptir

Alkollü veya tereyağı kremalı Leonidas çikolatalarını en ideal haliyle tatmak istiyorsanız, serin bir yerde saklamanızı ve soğuk (doğrudan buzdolabından çıkararak) yemenizi öneririz.

Saf çikolatalarımız ile pralin, ganaj veya krema dolgulu çikolatalarımız için ise en ideal saklama ısısı 15° ile 18°C arasında olmalıdır.

Çikolata kokuları kolayca emdiği için, genel olarak güçlü kokusu olan gıdaların veya maddelerin yakınında bulundurmamaya özen gösterilmelidir. Işıktan uzak, kuru bir yerde saklanmalıdır.

Eşsiz lezzeti garantilemek için ürünlerimizi teslim aldıktan 8 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

FAYDALI BİLGİLER

Çikolata Magnezyum İçerir mi?

İyi bir sinir/damar sistemini desteklemek için hepimizin beslenmemizde magnezyuma ihtiyacı var, ancak günlük gıda alımında bu minimum düzeyde kalabiliyor. İyi haber, çikolatanın magnezyum açısından zengin olmasıdır.

Çikolata Kolestrol Seviyesini Arttırır mı?

Aslında tam tersi. Kakao, vücudumuz tarafından emildikten sonra, kolesterol seviyemizi düşüren ve atar damarlarımızı temizleyen %72 seviyesinde doymamış yağ asitleri üretir. Sadece %20 oranında doymuş yağ asitleri içerir – bizim için pek iyi olmayan türden. Leonidas’ınki gibi %100 kakao yağından yapılan bitter çikolatada çok az kolesterol vardır. Sütlü çikolatadaki kolesterol ise 100gr’da 15-18 mg arasında değişir.

Çikolata Sağlınız için Faydalı mı?

Çikolatanın, içeriğinde bulunan az miktarda serotonin ile bağlantılı olabilecek anti-depresan niteliklere sahip olduğu bilinmektedir. Serotonin, beyinde doğal olarak bulunan ve ruh halimizi etkileyen bir maddedir. Çikolatada bulunan diğer maddeler, uyanık kalmamıza, kaslarımızın çalışmasına ve zihinsel aktiviteyi canlı tutmaya yardımcı olur. Yüksek kalitede bir çikolatanın yalnızca kakao, saf kakao yağı ve şeker içerdiğini unutmayın.

Leonidas Ürünleri Bitkisel Yağ İçerir mi?

3 Ağustos 2003’te yayınlanan bir Avrupa Direktifi, çikolata üreticilerinin çikolatalarında bitkisel yağları (kakao yağı yerine) çok sıkı koşullar altında da olsa kullanmalarına izin vermiştir. Bu Direktif, üreticiler ve tüketiciler arasında pek çok tartışmaya neden oldu, ancak Leonidas’da bu konuda çok net ve basit bir duruşumuz var: Leonidas, çikolatalarında ve dolgularında sadece %100 kakao yağı kullanıyor. “Leonidas, %100 saf kakao yağı… ve %100 kalitedir” ifadesi şimdi her zamankinden daha doğru.

Çikolata Neşelendirir mi?

Evet öyle. Çikolata, vücudunuzu ve zihninizi canlandırır. Karbonhidratlar(şekerler), yağ asitleri veya lipidler gibi temel besin maddeleri nedeniyle çok küçük bir hacimde çok fazla enerjiye sahiptir. Vücudumuz hızlı bir enerji artışı sağlamak için şekerleri hızla emer. Uzun süreli enerji sağlamak için yağ asitlerini (kakao yağı) çok daha yavaş işler. İçeriğindeki mineral tuzlar, oligo elementler ve vitaminler de çikolatayı beyin için iyi bir yenileyici gıda yapar. Kakaodaki teobromin, sinir sistemini uyarır ve konsantrasyonu artırır.

Leonidas Ürünleri GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) İçerir mi?

Leonidas, üretim sürecinde kullanılan soya lesitinin, genetiği değiştirilmiş soya içermediğinden emin olmak için sıkı bir şekilde kontrol edilen plantasyonlardan gelen soyadan olduğunu ve PCR negatif olduğunu garanti eder.

Glikoz ve glikoz içeren ürünlere gelince, tedarikçilerimiz glikozun genetiği değiştirilmemiş buğdaydan elde edilen nişastadan üretildiğini veya üretim sırasında genetiği değiştirilmiş mısır kullanılmamasını sağlamak için gerekli kontrollerin yapıldığını garanti eder.

INSTAGRAM
WHATSAPP
2000TL ve Üzeri Alışverişte Ücretsiz Kargo
This is default text for notification bar